Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Krzysztof J D M Natalia Olędzka (2474 niezalogowanych)
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Szkoda , ze nie moglam ci bardziej pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nie umartwiajmy sie mała lezy ze mną na łóżku, pytam co ją boli. Mowi ze nic,tylko nie moze oddychac, ale ma katar straszny, wiec to normalne. Jest z niej zuch dziewczyna. Chora bardzo, ale zawoła nawet w nocy, ze chce siusiu, a ma 2,5 roku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Ciesze sie , ze nie jest tak zle i mam nadzieje , ze samo z siebie jej przejdzie - daj jej cos na goraczke, jezeli to konieczne i trzymajcie sie cieplo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:
Tak włąsnie myślałam Bactrim nie jest antybiotykiem w żadnym wypadku, dlatego tez nie chodzie do norweskich lekarzy. Dziekuje za pomoc Basiu.
Jesteś w błędzie... ten lek jest antybiotykiem bo jest lekiem antybakteryjnym...
Wejdź na tą stronę a tam w zakładkę ...Uczymy się na błędach...i znajdź BAKTRIM...

www.ptp-slask.edu.pl
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Gabrielu, "Bactrim to chemioterapeutyk złożony z dwóch podstawowych substancji czynnych: trimetoprimu (TMP) i sulfametaksazolu (SMZ). Obie substancje z osobna w podanych stężeniach mają działanie bakteriostatyczne jednak razem działają bakteriobójczo poprzez blokowanie działania katalizatorów biosyntezy kwasu foliowego w komórce drobnoustroju. Żaden ze składników leku nie jest antybiotykiem. Natomiast SMZ jest sulfonamidem."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
gabrielu, w tej zakładce napisano "prawie antybiotyk" i ze nie powinno sie podawac przy wirusach. I jest to prawdą, bo bactrim antybiotykiem nie jest, podaje sie go w zapaleniu bakteryjnym a antybiotyk przy wirusowym. Mam w rodzine lekarza , wiec wiem co mówię.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:
gabrielu, w tej zakładce napisano "prawie antybiotyk" i ze nie powinno sie podawac przy wirusach. I jest to prawdą, bo bactrim antybiotykiem nie jest, podaje sie go w zapaleniu bakteryjnym a antybiotyk przy wirusowym. Mam w rodzine lekarza , wiec wiem co mówię.
Ble...ble...ble..jak mawiają Norgi .
Ty wiesz swoje i najlepiej .
Norgi NATOMIAST wiedzą mniej i dlatego tutaj TEN lek JEST na receptę i TYLE .
Widzę , że dane zagadnienie przeleciałaś tylko wzrokowo i bardzo pobieżnie a szkoda ....
Może akurat zamieszczone tam spostrzeżenia przydadzą się Tobie bardziej niż mnie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
gabrielu, w PL tez ten lek jest na receptę, niemniej mozna go nabyc w aptece internetowej bez recepty. A co do pobieżnosci, to mam na ten temat pewnien zakres wiedzy. Nie z internetu bynajmniej gabrielu, lecz z medycznych ksiązek należących do mojego ojca.
A ludzie sa i tak mądrzejsi od lekarzy ( procz norweskich lekarzy, bo od nich kazdy jest mądrzejszy) i zazywaliby antybiotyk na wszystko, nawet na kaszel.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Hilton napisał:

O ile mi wiadomo, to antybiotyk właśnie na wirusy nie działa, a na bakterie tak Ale kłócić się nie będę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Droga Hilton

Musze sie z toba niezgodzic , co do tego , ze norwescy lekarze nadurzywaja przepisywania antybiotykow ; Moim zdaniem wrecz przeciwnie - ja wychowalam tu 2 dzieci - corka ma 21 lat a syn 11 , ale oni NIGDY nie przyjmowali antyb. , a ja sama mialam RAZ przepisane - na powazne zapalenie gardla ;

I naprawde nie wszyscy lekarze sa tacy glupi ( na jakich moze wygladaja ), ta lekarka n.p do ktorej dzwonilam wczorej - nawiasem mowiac moja dawna uczennica - ona studiowala w Angli , ale wie tez cos na temat urzywania antybiotykow na wschodzie ( tzn. np. w Polsce ) i twierdzi , ze jest o wiele latwiej kupic rozne leki w aptece bez recepty ;
Ja jedyne doswiadczenie w tym temacie mam z wakacji w Polsce , ale tez musze sie z nia zgodzic co dolatwej dostepnosci lekow w Polsce

Tutaj stawia sie raczej na zwalczenie choroby przez sam organizm - jakie to wikingowskie - nieprawdaz
Mam nadzieje , ze twoja mala sie juz lepiej czuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok